Amazon creërt 6.500 nieuwe banen in Wroclaw

Amazon heeft twee nieuwe logistieke warenhuizen gebouwd in Bielany Wrocławskie. Met de bouw en invulling van één center gaat 100 miljoen Euro gemoeid! Een opsteker voor de (lokale) economie!

Het is inderdaad een speciale dag”  zegt Tim Collins, verantwoordelijke voor Amazon’s logistieke warenhuizen in Europa. “Beide warenhuizen zijn opgebouwd en klaar om te gebruiken zeven maanden nadat het eerste funderingswerk begonnen was!”

Amazon fabriek

Het afronden van zo een groot project binnen dit tijdsbestek is inderdaad indrukwekkend, zowel vanuit het oogpunt van landelijke als lokale economishe groei” zegt Ilona Antoniszyn-Klik van het Ministerie van Economie.

Records!

Met de bouw van deze twee centra’s zijn meerdere Poolse records gebroken: grootste logistieke warenhuizen, grootste vloeroppervlakte van een fabrieksgebouw en de meeste werkgelegenheid creëeren in korte tijd. Amazon’s investering in deze warenhuizen is tevens de grootste van zijn soort in Polen!

Amazon warenhuis

Beide warenhuizen hebben een oppervlakte van c.a. 95.000 vierkante meter ofwel 13 voetbalvelden. De warenhuizen zullen voornamelijk gebruikt worden voor Amazon Duitsland en over langere tijd voor heel Europa. Tussen de 500.000 – 600.000 producten worden dagelijks verkocht binnen één warenhuis en zullen bezorgd worden door ongeveer 100 vrachtwagens per dag. De warenhuizen kunnen per stuk een bevoorrading aan van ongeveer 8 miljoen producten!

De warenhuizen zorgen voor een werkgelegenheid voor 6.500 mensen!

Bron: 31-10-2014